Судбина 2: Схадовкееп је корак уназад

Додаци за Дестини 2 су попут рулета. Ужасно су досадни („Озирисово проклетство“), онда сасвим нормални, па одлични („Остављени“). Након Форсакена, обожаваоци су очекивали нешто слично од Схадовкеепа - фасцинантну, богату причу, незаборавне локације и компетентну ревизију старог садржаја. Бунгие није имао другог Остављеног.

Форсакен је имао хладну централну тему - освета. Сучељавање Светлости и Таме гурнуто је у други план, фокусирајући се на најприземније теме. Освета за пријатеља, жеља да се уништи изузетно опасан непријатељ - ово је било у средишту пажње. Стражар је чак пронашао и глас: рекао је, међутим, само неколико фраза - али шта!

У новом додатку нема места за „личне“ теме, мораћете поново да се бавите глобалним проблемима на које су програмери наговестили у финалу оригинала.

Кампања вођена причом је можда најслабији део Дестини 2: Схадовкееп . Врло је кратак, у њему постоји буквално неколико тренутака за памћење, а она се такође не либи да користи старе шефове (и локације!). И млевење чини неопходном - све како би се кренуло напред. Добро је што можете за пар сати протрчати заплет. И то упркос чињеници да се Месец, који је био у првом делу, овде скоро удвостручио.

Генерално је занимљиво гледати на то: за почетнике је ово нова планета, за ветеране је одличан разлог да траже разлике. А таквих је много. Хеллмоутх, Арцхер'с Лине и Санцтуари (Хеллмоутх, Арцхер'с Лине и Санцтуари, респективно, ако играте у оригиналу) су се мало променили, али Сидро светлости, на пример, напротив - тамо је пао брод палих, и стога се географија подручја озбиљно променила ... Појавиле су се и нове локације - Сорровʼс Харбоур и Сцарлет Кееп. У дубини потоњег можете проћи кроз штрајк, а биће и нова тамница попут Разбијеног престола.

Морамо приуштити Бунгие-ју: Луна и све њене локације изгледају заиста супер. Сателит Земље, као што је био врло непријатељски комад камена, остао је такав. Штавише, гледајући главнину Скарлетне тврђаве, одмах схватате да од ове планете не треба очекивати ништа добро.

Сензације боравка на Месецу су, једном речју, непријатне. Да вас нису бомбардирали са толико флешбекова и понављања, све би било апсолутно сјајно.

Пријатељи из првог дела Омнигула и Кртице вратили су се у игру, поново се појавио Доминус Гоал, бљеснуо је Фанатик из Напуштених ... укратко, аутори су били лени да направе нормалног новог шефа.

Нема много иновација - заиста озбиљних, попут ажурираног оклопног система. На пример, појавили су се нови противници (у ствари, ово је рескин старих) - треба их тући оружјем са посебним модовима, због чега егзотична бурад сада није баш згодна за употребу, јер не можете ставити модове у њих. Напредак је поново прерађен - сада сви играчи почињу на 750 Лигхт, а ви можете напредовати на најмање 960. Истовремено, можете се попети са 750 на 900 за буквално неколико сати, а са два хероја можете без проблема да пређете ниво 940-950. Ако вам, наравно, случајно буде подршка.

Соло играчи који не желе да се придруже клановима сада лакше затварају садржај на високом нивоу у облику Твилигхт Стрикес - Бунгие је тамо додао проводаџија. Истина, односи се само на прва два нивоа тежине од четири (још једна иновација), али ово је много боље него што је било пре. Опет, ови нови падови ноћи повећавају шансе за егзотичну опрему, па има смисла покретати их.

Друга велика иновација је „Сеасон Пасс“ попут оних које се већ налазе у другим играма. Шема је стандардна: подижете нивое и добијате награду. Што се даље замахујете, то је боља награда. Овде, међутим, постоји један прилично ружан тренутак - „пропусница“ је подељена на две гране, а од доње можете добити награде само ако сте ову пропусницу купили за прави новац. И ту су, наравно, најзанимљивији поклони.

Програмери су такође ребалансирали часове, протресли и реорганизовали ПвП режиме и нису апсолутно ништа урадили са режимом „Гамбит“. Међутим, логично је - ако није сломљено, није потребно додиривати га.

Схадовкееп се осећа чудно. Чини се да је то додатак великих размера са новом планетом, рацијом, одећом - а садржај је на крају непознат где. Прича је кратка, потрага за егзотичним оружјем је и даље једна, а такође се испоставило да је прилично просечна (у поређењу, на пример, са „Савршеном епидемијом“, „Симулантом“ и осталим егзотичним стварима, за које је требало покушати) . Постоји и неколико нових штрајкова. И рација - из очигледних разлога биће затворена за одређену категорију играча. И овде се завршава садржај Схадовкеепа.

Сезона бесмртности такође није упадљива - у ствари постоје само два начина. У једном јурите Векса на Месецу, а у другом то исто, али већ негде у Црним вртовима. У поређењу са претходном сезоном, Обиље, ова се осећа као корак уназад. Али можда је и боље - инвазија Века тек почиње.

Упркос свему наведеном, сада је најбоље време за продор у Дестини 2 . Заједно са Схадовкееп-ом објављена је схареваре верзија игре - Нев Лигхт. Захваљујући њој Дестини 2 је врло брзо стекао више од 200 хиљада људи истовремено играјући на Friv5Online, а сервери, чак и недељу дана након изласка, успевају да буду тешки.

А ако никада раније нисте играли Дестини 2, онда нема веће шансе. У бесплатној верзији аутори су оставили сав садржај прве године, ПвП активности, дали приступ свим планетама. Укратко, у њему је дефинитивно довољно садржаја да бисте разумели свиђа ли вам се игра или не. Свиђање Можете купити најновије додатке. Игра ће се дефинитивно развијати још најмање годину дана - уз помоћ сезона, као што је била и након Напуштених.